Αίθουσα θεάτρου

2014

Στοά Ορφέα, Ιωάννινα

Ο χώρος στον οποίο κατασκευάστηκε η αίθουσα θεάτρου 169 τ.μ., βρίσκεται στο υπόγειο στοάς κτιριακού συγκροτήματος στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων και γειτνιάζει με μια παλαιότερη αίθουσα θεάτρου. Ο διάδρομος-χωλ μεταξύ τους, έχει μετατραπεί σε ένα ιδιότυπο φουαγιέ και εκδοτήριο εισιτηρίων, διατηρώντας τη χρήση του για πρόσβαση του οικήματος στο μηχανοστάσιο και την αποθήκη.

Βασικό μέλημα του σχεδιασμού ήταν να εξαντληθεί η μέγιστη χωρητικότητα στους θεατές, χωρίς να θυσιαστεί η άνεση και να γίνει μία πλήρως λειτουργική θεατρική αίθουσα. Η αίθουσα αποτελείται από μια ικανή σκηνή, παρασκήνια, βεστιάριο, καμαρίνι και τουαλέτα, καθώς και χώρο για τους φροντιστές, οι οποίοι χώροι επικοινωνούν όλοι μεταξύ τους με κυκλικό τρόπο. Διαθέτει δύο εισόδους- εξόδους, εκ των οποίων η μία λειτουργεί ως έξοδος κινδύνου.

Τα υλικά της είναι ξύλο και μέταλλο. Ο σχεδιασμός είναι λιτός και απέριττος. Υπηρετεί αποκλειστικά τη λειτουργικότητα της αίθουσας θεάτρου, συμβάλλοντας στην  ουδετερότητα που χρειάζεται να έχει μια τέτοιας χρήσης αίθουσα, και παράλληλα διατηρεί ένα υψηλό αισθητικό αποτέλεσμα.

Η αίθουσα ανήκει στον χώρο που δραστηριοποιείται το καλλιτεχνικό σωματείο  “Οι Αθεράπευτοι”.