Selin luxury residences & spa

2022

Ιωάννινα

Στο κτίριο έχει γίνει επανασχεδιασμός των κατόψεων σε σχέση με τις εσωτερικές διαρρυθμίσεις και λειτουργίες κι επανασχεδιασμός των όψεων, κυρίως σε ό,τι αφορά τα ανοίγματα και τις διαστάσεις τους. Αρχικά, το κτίριο είχε σχεδιαστεί ως πολυκατοικία με διαμερίσματα και χρήση κατοικία. Επανασχεδιάστηκε με νέα χρήση, τουριστικό κατάλυμα με επιπλωμένα διαμερίσματα και παροχές ευεξίας.

Λόγω του κεντρικού κλιμακοστασίου, δημιουργούνταν επιμήκη διαμερίσματα, στα οποία έπρεπε να βρεθεί μια λύση για αύξηση των κλινών, αλλά καταργώντας την λογική του κατακερματισμένου χώρου με μικρά δωμάτια που είχαν τα διαμερίσματα. Έτσι, με μια πιο “ανοιχτή” λογική, σχεδιάστηκε ένας ενιαίος χώρος, στη λογική των loft, που έχει ουσιαστικά όλες τις χρήσεις ενός διαμερίσματος. Το σαλόνι, η κουζίνα, το ένα υπνοδωμάτιο, ακόμα και το μπάνιο είναι κατά μεγάλο μέρος ανοιχτό σε αυτόν τον κοινό χώρο. Η αρχική ιδέα, ήταν η κατασκευή σε μια συνεχή γραμμή , ενός ενιαίου επίπλου που θα διέτρεχε όλο τον χώρο και θα λάμβανε τις διάφορες λειτουργίες, ωστόσο δεν τηρήθηκε αυτός ο σχεδιασμός.

Το κατάλυμα διαθέτει πέντε διαμερίσματα υψηλών προδιαγραφών. Τα  δύο έχουν όμοια αντιμετώπιση και το “ανοιχτό” κρεβάτι, πάνω σε χαμηλό πατάρι, χωρίζεται από τον υπόλοιπο χώρο με ένα ξύλινο διάτρητο πέτασμα με πρωτότυπο σχέδιο. Το τρίτο ακολουθεί διαφορετική διάταξη όπου το πατάρι και τα έπιπλα του σαλονιού είναι στην ουσία ένα σύνολο. Το τέταρτο διαμέρισμα διαθέτει και σοφίτα, ενώ το πέμπτο στον τελευταίο όροφο εκμεταλλεύεται πλήρως την πανοραμική του θέα στη λίμνη.

Με γνώμονα τη νέα χρήση, επανασχεδιάστηκε επίσης το ισόγειο και το υπόγειο του κτιρίου. Το ισόγειο στην ίδια “ανοιχτή” λογική σχεδιασμού, έγινε ένας ενιαίος χώρος reception με χώρο αναμονής και βοηθητικές τουαλέτες, καθώς και ο χώρος εκτόνωσης της μεγάλης εξωτερικής πισίνας που προστέθηκε στις παροχές. Στο υπόγειο διαμορφώθηκε μεγάλο χαμάμ και αίθουσα ευεξίας, καθώς και αποδυτήρια.