Parla+ penthouse

2020

Ιωάννινα

Βασικός στόχος του σχεδιασμού ήταν να μετατραπεί το προηγούμενο σκοτεινό και κατακερματισμένο διαμέρισμα σε έναν φωτεινό, ευχάριστο και λειτουργικό χώρο. Το διαμέρισμα βρίσκεται στην ταράτσα μιας πολυκατοικίας στο κέντρο της πόλης κι έχει εμβαδόν 64 τετραγωνικά μέτρα.

Ο σχεδιασμός έγινε με γνώμονα την μερική ενοποίηση του συνόλου των χώρων, αλλά με τη δυνατότητα ιδιωτικότητας, όποτε την επιθυμεί ο χρήστης. Στην ΝΑ όψη του  κατασκευάστηκε ένα τζαμωτό που καταφέρνει να δώσει την αίσθηση μεγαλύτερου χώρου εσωτερικά, αλλά και εξωτερικά. Αναπτύσσεται σε συνέχεια αυτού, μια μεγάλη πέργκολα που επιμηκύνει ακόμα περισσότερο το χώρο και δίνει στο μικρό αυτό διαμέρισμα μεγαλύτερη έκταση.

Εσωτερικά, στο σαλόνι- γραφείο τοποθετείται στην κεντρική γωνία του χώρου, ένα κυκλικό τζάκι, ακριβώς για να αναιρέσει την επιθετική γωνία. Βασικό υλικό είναι το ξύλο που χρησιμοποιείται σε διάφορα πάχη, υφές, αποχρώσεις, προσδίδοντας οικειότητα και ζεστασιά, αλλά και η ανεπεξέργαστη λαμαρίνα. Τέλος, βασικό ρόλο παίζουν και τα φυτά που επιτυγχάνουν μια ακόμα πιο άνετη ατμόσφαιρα.