Giant office

Ιωάννινα

Βασική ιδέα του σχεδιασμού είναι η σκάλα, η οποία τοποθετήθηκε στο κέντρο του χώρου και με τον τρόπο αυτό ενοποίησε τον κυρίως χώρο με το πατάρι, όχι μόνο λειτουργικά, αλλά και οπτικά. Ενώ μια τέτοια κίνηση μοιάζει σπατάλη χώρου αρχικά, τελικά επιτυγχάνει την επικοινωνία των χώρων και την αίσθηση μιας ολοκληρωμένης εικόνας. Εξάλλου, στο κέντρο του χώρου υπάρχει και ένα υποστύλωμα, το οποίο εκτός από στατικό νόημα, αποκτά πλέον και χωρικό νόημα.

Το κάτω τμήμα του γραφείου χωρίζεται από τη σκάλα σε δύο επιμέρους τμήματα, ένα είναι το τμήμα εργασίας και το δεύτερο είναι το τμήμα παρουσίασης. Τα δύο τμήματα διατάσσονται και οργανώνονται πάνω σε μία συνεχή γραμμή, ενώ σχεδιάζεται κι ένα γραφείο- νησίδα εργασίας, για ομαδικά project.  Ανεβαίνοντας τη σκάλα, στον νέο διάδρομο, υπάρχει μια μικρή βιβλιοθήκη και στο πατάρι δημιουργείται ένας χώρος περισσότερο ιδιωτικός, αλλά παραμένει σε οπτική επαφή με το σύνολο του γραφείου. Ο φωτισμός ακολουθεί την ίδια σχεδιαστική λογική, είναι γραμμικός, λιτός και ειδικά επιλεγμένος για πολύωρη εργασία.

Η σκάλα και ο διάδρομος για το πατάρι , κατασκευάζονται από μεταλλικό σκελετό corten και πάτωμα από ξύλινα καδρόνια, όπως και η βιβλιοθήκη. Όλα τα έπιπλα σχεδιάζονται για τον συγκεκριμένο χώρο και είναι ξύλινα από ανθεκτικό κόντρα πλακέ. Τα χρώματα που χρησιμοποιούνται είναι ουδέτερα, κοντά σε φυσικές αποχρώσεις, ώστε να μην κουράζουν σε περίπτωση πολύωρης εργασίας, καθώς και να δημιουργούν αίσθηση άνεσης και οικειότητας.